• Wedstrijdverslag v.v. Hoogeveen - Hardenberg '85

16 dec 2019
  • Na twee nederlagen waarin Hardenberg geen aanspraak maakte op de overwinning, was zaterdag vv Hoogeveen de tegenstander. De club doet het dit seizoen goed in de 3e klasse, maar toch lijkt het kampioenschap na vier wedstrijden zonder overwinning uit zicht.

Met Wolbink op doel en Nonkes voor de 2e keer in basis sinds zijn blessure, beginen de Blauwen aan deze 'op voorhand' lastige pot. Hierin gaat Hoogeveen voortvarend van start en na 30 seconden is de eerste grote kans al een feit voor de andere blauwen. In deze minuten lijkt Hoogeveen door te drukken, maar gaat de storm toch liggen.

Het is Hardenberg wat het het initiatief naar zich toetrekt en de beste kansen krijgt. Als eerste wordt D. Tijs vrijgespeeld, die zijn schot gekeerd ziet door de doelman. Het is een voorbode voor meerdere kansen die zich opstapelen. Een goede individuele actie en dito voorzet van Lamberink komt bij Weiden terecht. Vanaf 5 meter krijgt hij de bal helaas niet langs de doelman en in de rebound pakt de goed acterende doelman de inzet van Nonkes. Een genot om deze jongen weer aan het werk te zien. Een noodgedwongen was hem een ietwat vreemde rol toebedeeld. Zijn taak was de '10' van Hoogeveen uit te schakelen, daar zijn kwaliteiten meer in het voetballende gedeelte liggen. Toch deed hij dit met verve.

Het controlerende spel van de Blauwen resulteerde in effect. Via Lamberink en Weiden kwam D. Tijs op randje 16 in balbezit. Zijn inzet verdwijnt helaas rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later was het Meijerink die een heerlijk schot loste op het Hoogeveense doel. Via de lat stuitte zijn inzet uit het Hoogeveense doel. De ultieme beloning had vlak voor rust kunnen vallen uit een voorzet van Lamberink. Weiden duikt gevaarlijk op bij de tweede paal, maar ziet de verdediger met een geweldige actie de bal voor zich weghalen. Nog steeds 0-0 wat ook direct de ruststand is, ondanks de goede kansen.

De tweede zaten de Blauwe supporters nog niet klaar of de 1-0 werd al tegen het net gewerkt. Uit een corner verdwijnt de bal met een boogje, via een Hardenbergs hoofd over de doellijn. Terecht of niet, hij telt en Hardenberg mag aan de bak. Dit gebeurt ook wel enigszins, maar echt dreigend worden de onze Blauwen uit Hardenberg nog niet.

In een fase waarin weinig gebeurt, wordt Jansonius het doelgebied ingestuurd. In een uitzichtloze situatie krijgt hij een duw in zijn rug en gaat neer. De goed fluitende scheidsrechter ziet er een overtreding in en legt de bal op de stip. Joran Veurink eist dit buitenkansje op en zet zich achter de bal. Onberispelijk schiet hij de bal tegen het zijnet en trekt hij de stand gelijk. 1-1!

Na deze goal breekt een periode aan waarin het spel beter wordt en Hardenberg dicteert. Met Tijs, Meijerink en Nonkes die werkelijk foutloos was aan de bal, wordt er druk uitgeoefend op het vijandelijke doel. Echt dikke kansen worden er niet gecreëerd, totdat de ingevallen Koelman in de 80e minuut Weiden lanceert. Op snelheid breekt hij door over de rechterzijde en ondanks dat hij de bal te ver meeneemt naar de buitenkant, is zijn inzet prima. Het is weer de doelman die de schade voor Hoogeveen beperkt houdt.

Is het dan niks, wat Hoogeveen de tweede helft op de mat legt? Dat valt dan ook weer niet te zeggen. Uit een gevaarlijke tegenaanval duikt de spits op voor Wolbink. Echter is zijn aanwezigheid voldoende om de bal naast te laten schieten.
    Op deze kans na zijn het enkel corners, waar de Hoogeveense formatie gevaarlijk uit wordt. Gelukkig resulteren deze corners niet voor een tweede tegentreffer. Handelend optreden van achtereenvolgens Nijzink en de vanouds spelende captain Peltjes zorgt ervoor dat er niet meer gescoord wordt.

1-1 is dan ook de eindstand in een wedstrijd waarbij Hardenberg '85 wellicht meer had verdiend. Toch zijn de Blauwen blij met dit resultaat en spel, met het oog op de laatste weken. We staan niet hoog op de ranglijst, maar gezien het spel en werklust van vandaag is er genoeg aanleiding om de tweede seizoenshelft stappen te gaan maken.

Een woord van dank overigens nog richting vv Hoogeveen voor de fantastische 3e helft! Tot slot wensen wij iedereen fijne feestdagen toe en we zien juliie graag terug bij het ProtosWeering zaalvoetbaltoernooi.

• Met dank aan; samenvatting + reacties: Gerjo Stegeman - Foto's: Albert Stegeman  | v.v. Hoogeveen