• Voorbeschouwing Hardenberg ’85 – VV Heerde 

   

  Daar is die dan weer, de start van het nieuwe seizoen! De première en gelijk weer een onuitputtelijke hunkering naar eindeloos succes!
  Reikhalzend zullen de Blauwe sympathisanten terugdenken aan de gloriedagen die men beleefde onder leidsmannen Kaptein en Pullen. In deze roemruchte jaren werden promotie richting de 3e klasse en de hoogste klassering ooit in diezelfde klasse bewerkstelligd!

  Deze successen staan toch een beetje in schril contrast met het afgelopen seizoen. Waarin de Blauwe equipe het moeilijk had.
  Veel jeugdig talent maakte vanuit het Blauwe instituut de stap richting het vlaggenschip. Talent onmiskenbaar, maar de wisselvalligheid eiste het vorige seizoen bijna zijn tol.

  De moeilijke start, waarbij er lang geen overwinning werd behaald, leek rond de winterstop weggepoetst te zijn. Desondanks kwam er richting het seizoenseinde klad in de prestaties.
  Dit noopte trainer Maat en toenmalig assistent van Dijk, de oudgedienden uit het sterrenensemble (ook wel 4e genoemd), de haperende motor en opknapbeurt te geven. De geweldige prestaties van Peltjes, Koelman en ook Kok zorgden voor nieuw elan en droegen er aan bij dat de handhaving in de voorlaatste wedstrijd werd bewerkstelligd. Hulde!

  Voldoende teruggeblikt op het verleden, vizier op het heden. Hierin mogen de Blauwen zich verheugen op diverse versterkingen van het vlaggenschip. Zo is Gerben Wanink de nieuwe assistent trainer en is voormalig 1e speler Sam Freriks toegevoegd aan de technische staf.
  Daarnaast is er versterking in de personele bezetting gevonden met de rentree van Lennard de Leeuw en een definitieve plek in de selectie voor Thom Veen, Sybren Siebelink en Joeri van Ee.

  Met de ‘nieuwe’ Blauwen binnen de gelederen, geeft de equipe van trainers Emiel en Wanink zaterdag acte de présence in de 3e klasse C. Verwezen met directe buren DVC Dedemsvaart en de plaatselijk SC uit Lutten naar het verre Zwolle.

  Tegenstander van zaterdag is vv Heerde, waarvan in het Hardenbergse weinig bekend is. De club heeft net als de Blauwen en verleden in het zondagvoetbal, speelt in het geel-zwart en heeft een goede voorbereiding achter de rug. Liefst 7(!) overwinningen werden geboekt.
  Deze imponerende cijfers kunnen de Blauwhemden nog niet overleggen. In de aanloop naar de seizoensopening lukt het eenmaal de 90 minuten met een overwinning af te sluiten.

  De kritische Hardenbergse massa, die wekelijks langs de kalklijn haar clubtrouw tot uiting brengt, zal dan ook met gezonde scepsis naar de seizoensouverture uitkijken.
  In aanloop naar dit duel mogen de ‘vrienden van Hardenberg85’ zich op de vooravond verlekkeren aan de inbreng van ‘de Oosttribune’ in personaliteiten van Bert van Losser, Jan van Staa en Tijmen van Wissing. En niet te vergeten, de rijkelijk vloeiende Veltins!

  Wanneer zaterdag VV Heerde minimaal 60 kilometer heeft overbrugd. De warming-up er opzit. Zal om 14.30 worden afgetrapt op Sportpark Baalderveld, onder leiding van arbiter Kuipers.