• Beste Blauwen,

  Het zit erop! 6 seizoenen Hardenberg’85 waarvan twee als trainer van het 2e, één seizoen als assistent bij het 1e i.h.k.v. mijn UEFA B opleiding en 3 seizoenen als hoofdtrainer. In al die seizoenen heb ik veel fijne mensen leren kennen en prettig samen kunnen werken. Ik heb mooie momenten mee mogen maken, zoals het winnen van de periodetitel uit bij Hollandscheveld en het halen van de halve finale van de nacompetitie na het winnen van een spannende penaltyreeks tegen destijds 2e klasser vv Zuidhorn. Hoe die penalty van Peter Gerholt erin ging weet nog steeds niemand, maar hij ging erin! (Gelukkig hebben we daarvan de beelden nog 😉). Helaas werden wij in de halve finale uitgeschakeld door The Knickerbockers uit Groningen na wederom een spannende penaltyreeks, waardoor de gedroomde promotie er niet meer inzat. Daarnaast ben ik ook erg dankbaar voor de vele steun die ik gehad en gevoeld heb tijdens de periodes dat het minder ging met de gezondheid van mijn beide ouders. Voetbal was op dat moment ook echt een uitlaatklep voor mij waar ik veel energie en kracht van kreeg om door te blijven gaan. Nogmaals dank!

  Terug naar de realiteit van nu. Al in een vroegtijdig stadium werd bekend dat ik na dit seizoen niet meer werkzaam zal zijn bij Hardenberg’85 en dat ik mijn trainerscarrière een aantal kilometers verderop ga voortzetten bij sv Gramsbergen. Dat het seizoen zo abrupt werd beëindigd is natuurlijk voor mij persoonlijk erg cru, want zo had ik natuurlijk geen afscheid willen nemen van de club. Maar de gezondheid van een ieder gaat boven alles, dus is er ook alle begrip voor deze beslissing van de overheid en KNVB.

  Middels deze brief wil ik graag een speciaal woord van dank richten aan de mensen uit die deel uitgemaakt hebben van mijn staf, alle spelers, de vrijwilligers van de club, mijn collega trainers en de hondstrouwe supporters van Hardenberg’85 waar ik mee te maken heb gehad. Ook de besturen ben dankbaar voor de kans en het vertrouwen die ik heb gekregen om mij verder te ontwikkelen als voetbaltrainer. Enorm BEDANKT allemaal voor de afgelopen jaren! 

  Deze brief is geen vaarwel maar ik groet jullie met een welgemeende tot ziens, want we gaan elkaar vast nog eens zien en spreken. Blijf gezond allemaal en hopelijk kunnen we weer snel ons geliefde spelletje op de vertrouwde manier beoefenen. Het ga jullie goed!

  Sportieve groet,

  Marco Hollak