• CORONA-UPDATE: Trainingen hervat, activiteiten tot nader order afgelast!

  17 mei 2020
 • Beste Blauwen,

  Al geruime periode heeft het coronavirus Nederland en de rest van de wereld in haar greep. Zo is het voor velen van ons al even geleden dat zij een bezoek hebben kunnen brengen aan ons gezellige en vertrouwde sportpark Baalderveld. Ons leven en het leven van de mensen om ons heen is in de afgelopen weken drastisch veranderd. We werken thuis, ouders veranderen in juffen en meesters en de online verkoop van fitnessartikelen explodeerde door het sluiten van sportscholen en sportverenigingen. Het coronavirus raakt iedereen, direct of indirect.

  Ook de voetbalsport ontkwam niet aan het coronavirus. Noodgedwongen heeft de KNVB moeten besluiten dat alle amateurvoetbalcompetities dit seizoen niet meer zouden worden hervat en ook trainingen vonden geen doorgang. Het besluit van het kabinet betekent ook dat voor sommigen van ons hun tijd als trainer, speler, of vrijwilliger in welke hoedanigheid dan ook, vroegtijdig ten einde komt. Zonder het te weten hebben zij hun laatste wedstrijd in het shirt van ‘de Blauwen’ wellicht al gespeeld of hebben zij hun laatste aanwijzingen vanaf de zijlijn op sportpark Baalderveld al gegeven. Een ander afscheid dan zij wellicht aan het begin van het seizoen of vlak voor het uitbreken van de coronacrisis voor ogen hebben gehad.

  Hervatten trainingen

  Naarmate de tijd vorderde werden steeds meer maatregelen uitgevaardigd en werden bestaande regels aangescherpt. Alles ter voorkoming van de verspreiding van het virus. Daar kwam echter verandering in tijdens de persconferenties van 21 april en 6 mei jl. Eindelijk goed nieuws, lichtpuntjes voor ons als vereniging en voor onze leden. Vanaf 29 april werd het de jeugd t/m 18 jaar namelijk weer toegestaan, onder begeleiding, samen te trainen in de buitenlucht. Daarnaast heeft de overheid besloten dat vanaf maandag 11 mei ook sporters met de leeftijd van 18 jaar of ouder de trainingen weer mogen hervatten, waardoor langzamerhand de sfeer op sportpark Baalderveld wederkeert. Langzamerhand, want de door het kabinet afgekondigde versoepelingen van de maatregelen gaan nog wel altijd gepaard met strengere regels dan wij voorheen gewend waren.

  • Trainingen zullen plaatsvinden op de normale trainingsavonden en -tijden zoals deze golden voor de coronacrisis
  • De kantine en de kleedkamers zijn gesloten: drinken meenemen en thuis douchen.
  • Geen ouders/supporters op het sportpark toegestaan.
  • Bij het brengen/halen: overdracht tussen trainer/ouder bij de ingang van het sportpark of anders kinderen afzetten op de parkeerplaats (Let op: Houd 1,5 meter afstand!)
  • Jeugd t/m 12 jaar traint ‘als vanouds’.
  • Jeugd van 13 t/m 18 jaar en senioren: anderhalvemeterafstandstraining (Vermijd contact!)

  Verder wijzen wij u er nogmaals op dat alle overige coronamaatregelen onverminderd gelden op en rond ons sportcomplex. Zie voor verdere informatie het aangepaste ‘Protocol verantwoord sporten’ van het NOC*NSF. Neem verantwoordelijkheid voor jezelf en je omgeving en laten we elkaar helpen en steunen in deze bijzondere tijden!

  Activiteiten

  Naast de invloed die de coronamaatregelen hebben op het voetbal zelf, hebben zij ook verstrekkende gevolgen voor alle evenementen die wij als voetbalvereniging organiseren. In eerste instantie luidde het oordeel van het kabinet dat evenementen tot 1 juni 2020 zouden worden afgelast. Evenementen zoals ‘De Derde Helft’ en de wedstrijd tussen Hardenberg ’85 en FC Twente All Stars konden zodoende al geen doorgang vinden. Een eerste smetje op een reeks activiteiten die wij zouden organiseren in het kader van ons 35-jarig jubileum. Tijdens de persconferentie van 21 april jl. werd echter duidelijk dat de maatregelen t.a.v. (vergunningsplichtige) evenementen werden verlengd met een periode van drie maanden tot 1 september 2020. Activiteiten die in de maanden juni en juli op het programma staan, waaronder de Veltins Pubquiz op 12 juni en het altijd gezellige ‘Vrienden van ’85 toernooi’ op 4 juli 2020 vallen hier in eerste instantie niet onder. Toch hebben wij als vereniging, met inachtneming van de persconferentie van 6 mei jl., gemeend deze activiteiten te annuleren. Voor al onze activiteiten en zeker die met betrekking tot ons 35-jarig jubileum geldt dat iedereen hier onbezorgd van moet kunnen genieten en wij zijn van mening dat dit gelet op de huidige situatie in ons land op korte termijn niet mogelijk is. Ten aanzien van de Voetbalclinic voor onze jongste jeugd op 3 juli hebben wij als club nog geen definitieve beslissing genomen. Hiervoor willen wij de ontwikkelingen in de aankomende weken nog even afwachten en zodra er meer bekend is treden wij hierover naar buiten.

  Al met al een lastige beslissing voor ons als club, maar eentje die onvermijdelijk is. De prioriteiten liggen op dit moment bij de gezondheid van mensen, de bedrijven die in zwaar weer verkeren door de maatregelen en bij de samenleving als geheel, waarvoor wij allen de verantwoordelijkheid dienen te dragen. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

  Voor wat betreft de activiteiten na 1 september 2020 zullen wij alle berichten van het RIVM, de KNVB en het kabinet omtrent het coronavirus nauwlettend in de gaten houden om ervoor te zorgen dat wij in de toekomst samen onbezorgd kunnen genieten van alle leuke activiteiten die wij voor jullie in petto hebben. In aanvulling hierop kunnen wij melden dat de organisatie van het ‘Vrienden van ’85 toernooi’ niet stil heeft gezeten en via deze weg de nieuwe datum voor het toernooi bekend willen maken. Noteer daarom allemaal alvast 3 juli 2021 in jullie agenda!

  Voor al onze leden, vrijwilligers, supporters en sponsoren. Blijf gezond en pas goed op jezelf en op de mensen om je heen en wees gewoon goed voor elkaar! Dan hopen wij jullie allemaal in goede gezondheid snel weer terug te zien!

   

  Zie ook protocol verantwoord sporten NOC*NSF