• Beste leden en supporters,

  Na een langere zomerstop dan iedereen van tevoren had verwacht, staat het nieuwe voetbalseizoen op het punt om weer van start te gaan. Een aantal teams zijn inmiddels gestart met de trainingen en de rest zal snel volgen. Wij zijn in ieder geval enorm blij dat we weer mogen starten na een bewogen periode en een abrupt einde van het afgelopen seizoen.

  Maar ‘gewoon’ gaan voetballen is er helaas niet bij dit jaar. Het coronavirus is voorlopig nog niet weg en het zal een flinke uitdaging worden voor onze vereniging om iedereen met inachtneming van de huidige RIVM richtlijnen verantwoord en veilig te kunnen laten sporten. In de komende weken zullen wij u dus proberen zo goed als mogelijk op te hoogte te houden van de getroffen en de nog te treffen maatregelen. 

  Het volledige en meest actuele protocol van het NOC*NSF in het kader van verantwoord sporten kunt u raadplegen via https://nocnsf.nl/sportprotocol. Hieronder de belangrijkste spelregels;

  Kort overzicht spelregels voor sport

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden;
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

  Wedstrijden en toernooien

  • Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar en de sporters moeten houden, tenzij deze jonger zijn dan 12 jaar. Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden!

  Kantine en accommodatie

  Voor onze kantine geldt dat er een beperkt aantal personen in de kantine plaats kunnen nemen. Hiervoor zijn stoelen geplaatst op 1,5 meter. Deze stoelen mogen niet verplaatst worden. Indien alle stoelen bezet zijn, is er helaas geen plaats meer. Het terras zal ook geopend zijn, maar ook hier geldt dat 1,5 meter afstand moet worden gehouden. In de kantine is het nog wel mogelijk om contant te betalen, maar de voorkeur gaat uit naar betaling met de pin.

  Op het sportpark is tevens aandacht besteedt aan aangepaste (gescheiden) looproutes. Sporters en toeschouwers dienen via de hoofdingang het sportpark te betreden en te verlaten via het hek aan de zijde van de Wiekstee.

  Kleedkamers

  Er mag gebruik gemaakt worden van de kleedkamers, weliswaar met een beperkt aantal personen tegelijk. Ook douchen na de training of wedstrijd is toegestaan, maar ook hier geldt dat dit slechts is toegestaan in beperkte aantallen, zodat de 1,5 meter ook in de kleedkamer en onder de douches in acht kan worden genomen. Gelet op de beschikbaarheid van het aantal douches en de ruimte in de kleedkamers is ons verzoek dan ook om zoveel mogelijk thuis te douchen.

  Wij zullen te allen tijde de voorschriften van de KNVB, het RIVM en het NOC*NSF volgen. Wanneer wij ons met z’n allen deze voorschriften naleven en de 1,5 meter in acht nemen, kunnen wij er samen hopelijk een mooi voetbalseizoen van maken. Bij onduidelijkheden over de getroffen maatregelen of andere op- of aanmerkingen kan contact worden opgenomen via bestuur@hardenberg85.nl.

   

  Met vriendelijke groet,

  Bestuur Hardenberg ‘85