• De stand van zaken in de 3e klasse D Noord; Vijf ploegen gaan in deze competitie voor de koppositie, sc. Lutten, Hoogeveen, LTC, Tonego en Hardenberg ’85.

  Inderdaad de ranglijst bedriegt niet, Hardenberg’85 is één van de kampioenskandidaten. Kampioenschap, kans op een kampioenschap, woorden die niet snel worden uitgesproken op sportpark Baalderveld. Maar Hardenberg’85 staat momenteel op 3 punten van de koploper met ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld. Met deze stand op de ranglijst en met een gezonde sportieve ambitie kan het niet anders dan de club van de Blauwen uit Hardenberg mee doet om het kampioenschap. En waarom ook niet, een prima 1e selectie met een mix van ervaring en jong talent en een goede staf om dit team heen heeft alle ingrediënten om voor het kampioenschap te gaan. Natuurlijk worden de medailles behalve nu in Pyeongchang Korea pas aan het eind van deze competitie verdeeld en zijn er nog veel wedstrijden te spelen en dus nog veel punten te winnen of te verliezen.  De wedstrijd in Hoogeveen was niet geweldig, twee ploegen die bekend staan om het combinatie voetbal wisten dit natuurlijk van elkaar. En gaven elkaar dus geen kunstgrasspriet toe. Tekenend hierin waren de duels die de routinier in de spits van de Hoogeveen uitvocht met de routinier in de verdediging van Hardenberg’85. Vechtvoetbal was een term die je hoorde aan de kant. De omstandigheden om te voetballen waren lastig omdat het Hoogeveense kunstgrasveld erg glad was door winterse omstandigheden. Kansen ontstonden uit slordigheden aan beide kanten waarbij Hardenberg ‘85 aan het eind van de eerste helft had moeten scoren omdat de spits tot tweemaal toe één op één met de Drentse keeper kwam staan. De Hoogeveen keeper redde overigens bekwaam.

  De tweede helft eenzelfde spelbeeld, dat ook niet veranderende met het inbrengen van wissels door de beide ploegen. Net als Hoogeveen in de 1e helft ontsnapte nu Hardenberg’85 doordat een Hoogeveens afstandschot op de paal lande. De wedstrijd bleef tot het eind toe spannend. Dit met name door de vraag wie na afloop op de eerste, tweede en derde plaats zouden staan. Na de 90 minuten en een beetje floot de leidsman voor het laatst deze middag.

  Waarna bleek dat Hoogeveen nu op de eerste plaats staat, met 15 gespeeld en 26 punten. Op de tweede plaats sc. Lutten met 13 wedstrijden en 25 punten, en op de derde plaats Hardenberg’85 met 13 gespeeld en een 23 wedstrijdpunten veroverd.

  Deze spannende competitie vindt zijn vervolg op 17 februari a.s. en dan ontvangt

  Hardenberg’85 tegenstander SCD83. De Voartse ploeg heeft na een reeks van 4 wedstrijden op rij verliezen weer gewonnen op 10 februari en zal dit ongetwijfeld een vervolg willen geven. Hardenberg 85 weet wat het doen staat in de strijd om de bovenste plaatsen in de 3e klasse D Noord. Naast de strijd om de bovenste plaatsen is er nog een bijzonder fenomeen zichtbaar in deze competitie, want rode lantaarndrager SCN uit Nieuwlande heeft nu een

  5! tal wedstrijden minder gespeeld dan de koploper Hoogeveen.

  Voorafgaand vindt het duel plaats tussen Hardenberg’85 2 en SCD’83 2, deze wedstrijd start om 13.00 uur, waarna gevolgd om 15.15 uur door de wedstrijd tussen Hardenberg’85 1 en SCD ’83 1.

  Hardenberg ’85 heet ieder welkom op 17 februari op sportpark Baalderveld!