• Even voorstellen: Emiel Maat; hoofdtrainer vanaf seizoen 2020/2021

  12 dec 2019
 • Even voorstellen: Emiel Maat

  Ik ben Emiel Maat, 40 jaar geleden geboren in Ommen, al bijna 20 jaar samen met Sandra van Dijk en wij hebben twee dochters, Sara van 10 en Isis van 6 jaar oud. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als senior applicatiebeheerder bij Effeweg.nl.  

  Emiel als voetballer

  Als voetballer heb ik alle jeugdelftallen van OZC doorlopen, voordat ik op m’n 17e in het eerste elftal terecht kwam. Hier heb ik 10 seizoenen in gespeeld, waarna ik de overstap heb gemaakt naar Staphorst waar ik 5 seizoenen gespeeld heb, voor ik m’n schoenen aan de wilgen gehangen heb. Tijdens m’n voetbalcarrière heb ik diverse hoogtepunten beleefd, waarvan het kampioenschap in de 3e klasse bij OZC en de promotie via de nacompetitie naar de hoofdklasse bij Staphorst er bovenuit steken. Dieptepunt was het verliezen van de nacompetitiefinale met OZC voor promotie naar de 1e klasse na verlenging, waardoor de 1e klasse voorlopig nog altijd niet haalbaar gebleken is voor OZC. In de laatste jaren van mijn voetbalcarrière heb ik ook veel in de zaal gevoetbald, bij ZVO Schutte in Ommen, eerst in de hoofdklasse, later in de topklasse.

  Trainer/ coach

  In het verleden ben ik diverse seizoenen jeugdleider/coach geweest van verschillende D-elftallen bij OZC, maar ik heb mijn eerste echte stappen in het trainersvak gezet, door te beginnen bij OZC als assistent-trainer bij het eerste elftal. Vanaf het seizoen 2015-2016 ben ik als trainer gestart bij Hardenberg’85 JO17-1. Inmiddels zijn we 4,5 jaar verder en ben ik voor het derde seizoen trainer van de JO19-1. Ik vind het hartstikke mooi dat de VTC van Hardenberg’85 mij vanaf komend seizoen de kans geeft om als hoofdtrainer aan de slag te gaan met een talentvolle jonge groep. Ik heb er dan ook veel zin in om het goede werk van mijn voorganger, Marco Hollak, voort te zetten volgend seizoen!