• Het bestuur heeft de gevolgen van de alsmaar stijgende energiekosten voor onze vereniging in kaart gebracht. Wil de vereniging een verantwoord financieel beleid voeren, dan moet het maatregelen treffen. Een daarvan zal een energietoeslag zijn op de contributie.

  Stijging energiekosten

  Net zoals bij vele huishoudens heeft de stijging van de energiekosten ook een grote financiële impact voor onze vereniging. Op basis van de huidige ontwikkelingen met betrekking tot de stijgende prijzen voor gas en elektra ontkomen ook wij – net als vele andere (voetbal)verenigingen in Nederland – er helaas niet aan de contributie te verhogen. Het voornemen is om in ieder geval de komende periode de contributie te verhogen met een energietoeslag van € 4,50. Uiteraard voelen wij, als vereniging, het als onze plicht dit zo beperkt mogelijk te houden en zullen er op korte- en lange termijn maatregelen worden getroffen voor bezuinigingen op het energieverbruik.

  Daarnaast willen wij al onze (kader)leden verzoeken nog bewuster met het energieverbruik op het sportpark om te gaan om de financiële impact zo beperkt mogelijk te houden. Daarbij kunnen jullie denken aan de volgende voorbeelden: de verlichting op de velden pas aanzetten als het echt noodzakelijk is, de verlichting na afloop van de training direct uitzetten en niet langer douchen dan strikt noodzakelijk is.

  Wij begrijpen dat dergelijk nieuws nooit met open armen ontvangen wordt, maar doen toch een beroep eenieder. Als club staan we de komende periode voor een lastige uitdaging en het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid hier met elkaar uit te komen. Wij rekenen dan ook op jullie volwaardige steun en medewerking!

  Wij hopen hiermee voor nu voldoende toelichting te hebben gegeven op het een en ander. Natuurlijk zullen wij jullie de komende periode op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Ook zal aankomende zaterdag (een afvaardiging van) het bestuur de gehele dag op het sportpark aanwezig zijn om jullie – indien gewenst – te woord te staan en al jullie vragen te beantwoorden.

   

  Met vriendelijke groet,

   

  Bestuur Hardenberg '85