• Naar aanleiding van de vanavond door het kabinet aangekondigde verlenging van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB helaas moeten besluiten dat de amateurvoetbalcompetities dit seizoen niet meer worden hervat. Dit geldt voor alle competities op amateurniveaus (zowel op het veld als in de zaal). Vanwege de door de overheid verlengde maatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen (dit omvat zowel trainingen als wedstrijden), waardoor de amateurcompetities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld. In tegenstelling tot bij de profclubs, bestaat er voor de amateurs geen scenario om wedstrijden door te schuiven tot na de start van de zomerstop. Daarom is de KNVB tot bovengenoemd besluit gekomen.

    Omdat de competities dit seizoen niet meer zullen worden hervat, heeft de KNVB besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zullen zijn. Ook zullen de bekerkampioenschappen niet worden uitgespeeld.

    Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen (2020/21) uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.

    Al met al een zeer spijtig besluit, die voor sommige teams prettig zullen zijn, voor anderen – gezien de plaats op de ranglijst – zeker niet. Dit laatst is zeer spijtig, maar er gaat nu eenmaal niets boven onze gezondheid!

    Voor al onze leden, vrijwilligers, supporters en sponsoren. Stay strong, blijf gezond en pas goed op jezelf en op elkaar!